torstai 29. tammikuuta 2009

Tuleva viikonloppu kainuussa

Huomenna suuntana Kajaani. Armeija tulee heti mieleen jostain syystä :) Oli siellä hauskaa... ainakin joskus :) no paljon muistoja Kajaani tuo tällä tavalla. Varmaan myös monelle muullekin Kajaani tuo mieleen omia armeija kokemuksia. Minulla armeija lykkääntyi monta kertaa olkapään takia kun olkapää lonksu pois paikoilta milloin missäkin. Kiitos siitä monipuoliselle urheilulle jota tuli harrastettua ennen todella aktiivisesti. Kun olkapää ensimmäisen kerran tipahtaa sijoiltaan niin seuraavalla kerralla se tipahtaakin jo herkemmin ja siitä tulee epämieluisa kierre. Reilu kaksikymmentä kertaa olenkin saanut kokea sen kivun. Kolme kertaa on leikkauksessakin oltu. Vasen leikattu kerran, tuli samantien kuntoon. Oikea kaksi kertaa ja ei ole vieläkään ihan täysin kunnossa mutta onpahan pysynyt paikalla. Sähly,lentopallo,jalkapallo ja pesäpallo on ollu niitä lajeja joissa on joutunut lähtemään milloin mihinkin suuntaan sairaalaan. Huonoimmillaan yöunetkin on keskeytynyt sijoiltaan menoon. Liikunta on jäänyt nykyisin todella vähälle ja se onkin näkynyt samantien vyötärössä :) tällä kunnolla ei maratonia juostais. 2003,2004 ja 2005 vielä se onnistui. Lintumaraton on sitten asia erikseen. No se siitä.


Kuhmossa olis tarkoitus käydä lauantai-aamuna katsomassa idänturturikyyhkyä. Aikasemmin en ole lintua nähnytkään. 13 kertaa aikasemmin on idänturturi hyväksytysti havaittu suomessa. Jospa sitä pari vuodaria napsahtaisi Kajaanistakin viikonloppuna. Sinisorsa on mm. vielä tälle vuodelle havaitsematta. Kajaanista niitä kyllä löytyy. Pääasiassa viikonloppu kuitenkin menee vaimon siskon luona ollessa ja linnut jätetään taka-alalle? :)

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Vuoden ensimmäinen pöllöreissu

Puolitoista tuntia vierähti vuoden ensimmäisellä pöllöretkellä. Aika hätäinen reissu mutta ei jääänyt ihan tyhjäksi kuitenkaan. Helmipöllö oli äänessä leväniemessä kello 18.15 ja se olikin reissun ainoa pöllö jota kuulin. Siitä kuitenkin vuodari. Kevättä kohti mentäessä pöllötkin on huomattavasti aktiivisemmin äänessä joten pitää sillon aktiivisemmin käydä kuuntelemassa pöllöjä. Tänä iltana keli oli hyvä. Pakkasta viisi astetta ja tyyntä.

tiistai 27. tammikuuta 2009

Bongarit ja bongarivuosikirja 07

Bongariliiton vuosikirja 2007 tuli eilen ja mukava oli sitä lueskella. 30 sivua asiaa ja toiset 30 sivua kaikenlaisia pinnoja. Kuusiston juttu oli kyllä umpisurkea! Mukava se oli noita pinnoja lukea ja saa ihmetellä miten mielikuvitus on vaan rajana erillaisille pinnoille. tässä muutama esimerkki mitä pinnoja eräät laskee : Uintipinnoja ( uiden jalat irti pohjasta ) alasti suomessa tai vaikkapa golf pinnoja. Vähintään 400 elistä suomessa on nähnyt 10 henkilöä ja vähintään 300 elistä 249 henkilöä. Kaikkihan ei tietenkään ilmoita omia eliksiä bongariliiton sivuille mutta yleensä jos lajeja käy bongaamassa " työkseen " niin kova halu ne lajit on ilmoittaa kaikkien nähtäville. Onko sitten kyseessä guru lintuharrastaja jos on nähnyt suomessa vaikkapa 350 lajia elämänsä aikana? Ei aina, mutta yleensä kyllä on. Nimittäin melko vähän niitä on sellaisia harrastajia jotka on kiinnostunut Näkemään linnun vain sen muutaman minuutin ja sen jälkeen onkin kiire jo uuteen paikkaan vain sen takia että saisi pinnan ja tosiasiassa ei enää muutaman päivän päästä muistakaan että millainen laji se tunturipöllö nyt olikaan jota vasta kävikin katsomassa. Kyllä ne bongarit vaan usein löytää niitä lajeja itsekin. Itse olen puolittainen bongari. 300 lajin raja vois mennä rikki ehkä vuonna 2013 riippuen tietenkin että kuin paljon tulee reissattua :) Jos joku harvinainen laji on lähialueella niin usein tulee lähettyä lintua katsomaan mutta tasan yhden kerran olen käynyt kaukana bongaamassa linnun. Viime juhannuksena Tohmajärvellä ollut kuuluisa siperiankurppa sai minutkin innostumaan sen verran että vuorokauden reissulla kertyi noin 800 kilometriä =) toki siihen reissuun mahtui paljon muutakin kivaa kuten yölaulajien kuuntelua. Oli se eri meininki karjalassa kun mitä on tottunut Haapajärven yölaulajiin. Yöllä äänessä oli mm. viiriäinen, heinäkurppa pari viitasirkkalintua ja lukuisia pensassirkkalintuja sekä viitakerttusia. Mukavalla porukalla kun oltiin vielä reissussa niin oli kiva ottaa keskikesä vastaan. Yleensä bongausreissut on mukavia sosiaalisia tapahtumia jossa voi heittää läppää tuttujen ja tuntemattomien kanssa yhteisestä harrastuksesta ja saamalla oppii linnusta paljon jota tulee harvemmin nähtyä.

Tältä päivältä sen verran että kuusitiaisesta tuli ekovuodari kun sattui ruokatauolla eksymään kotipihalle :) Sillon tällön kuusitiaisia näkee ihan keskustassa, kuten tänään.

sunnuntai 25. tammikuuta 2009

kolme saukkoa ja kaksi taviokuurnaa

Aamulla kävin pienellä linturetkellä ja taas autolla! ei tule ekovuodareita näin. Isosaaressa ruoka oli päässyt ihan nolliin joten korkea aika olikin käydä siellä viemässä evästä. Siiponkoskentiellä oli noin 300 keltasirkkua hevosten ilona. Ei löytynyt seasta mitään parempaa. Savimäenpuhdon Siltalantielläkin oli pakko pistäytyä jälleen ja kyllä kannatti. Kaksi taviokuurnaa oli komeasti paikallisena ja siitä napsahti vuodari. Taviokuurna on täällä ruukannu olla tosi tiukassa, toisin kun vaikka Oulussa. Nokkanisseä ja vasetia ei näkynyt mutta niitä en isommin etsinytkään. Nokkavarpusen oli tänäänkin kuitenkin nähnyt useampikin henkilö. Päätin käydä aamupäivän lopuksi vielä katsomassa mustolanjärven tilanteen kun siellä on sulapaikkoja yleensä läpi talven. Yhtään vesilintua ei näkynyt eikä ole näkynyt koko talvena muutenkaan mutta kolme saukkoa leikkivät keskenään. Oli hienoa seurata kaukoputkella noin 500 metrin päästä kun saukot juoksivat jäällä peräkkäin ja pulahtivat veteen kuin parhaimmatkin kaverit :) koskaan aikasemmin en ole nähnyt yhtä saukkoa enempää kerralla. Pitää seurata tilannetta että liikkuuko saukot jatkossa samoilla apajilla.

Pihabongaus

Siltalantiellä seurasin tunnin lintuja 24.1 klo 9.15-10.15 osallistuen näin myös pihabongaukseen. 13 lajia havaitsin tunnin aikana. Punatulkku ja naakka jäi yllättäen näkemättä mutta toisaalta nokkavarpunen ja valkoselkätikka mahtui kumpikin tuntii. Valkoselkätikka 55 minuutin jälkeen viimeisenä lajina ja nokkavarpunen oli hyvin näkyvillä melkein kokoajan. Tässä lajit ja määrät

Fasaani 1
Käpytikka 1
Valkoselkätikka 1
Sinitiainen 8
Talitiainen 11
Harakka 4
Varis 8
Varpunen 10
Pikkuvarpunen 5
Viherpeippo 40
Urpiainen 20
Nokkavarpunen 1
Keltasirkku 5

torstai 22. tammikuuta 2009

Pihabongaus viikonloppuna

Nyt viikonloppuna 24-25.1 järjestetään jälleen pihabongaus tapahtuma. Tässä lyhyesti suoraa tekstiä pihabongaus sivulta :

Pihabongaus -tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla sopivalla paikalla tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa. Pihabongaus ei ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole ratkaisevaa. Osallistumismaksua ei ole eikä ilmoittautumista tarvita.

Itse en omalla pihalla tarkkaile lintuja vaan menen tuohon parin kilometrin päähän siltalantielle. Syitä siihen on neljä :

1. Asun tällaisessa paikassa missä lintuja ei saa ruokkia.
2. Ei ole kerrostalo aluetta ( saa rauhassa tarkkailla lintuja )
3. Odotan kahta mielenkiintoista lajia tuntiin ( nokkavarpunen ja valkoselkätikka )
4. Siellä on minun "kakkos ruokinta"

Kannattaa vielä tsekata sivu http://www.pihabongaus.fi/

sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Nokkanissen apajilla

Lauhtuihan se ilma selvästi eilisestä mutta polkupyörä sai jäädä tänään varastoon. Piti käydä vielä vähän fiilistelemässä nokkanissellä kun Pietarsaaresta asti oli Jurgen ja Leo vaivautunut käymään täällä suunnassa ja täällähän tunnetusti ei lintuharrastajia nää juuri koskaan. Itse en ole koskaan törmännyt täällä yhteenkään lintuharrastajaa jos ei lasketa sellaisia kertoja että mulle on etukäteen ilmoitettu että joku on tulossa tänne suuntaan! No paulia ei lasketa mukaan :) nokkanisse olikin tänään paremmin näkyvillä vakiopaikalla kun kahtena edellisenä kertana ja kivasti myös äänessä. Juhani P kävi Nivalasta vähän myöhemmin samana aamuna myös paikalla ja sanoi todennäköisesti nähneen linnun mutta täyttä varmuutta ei tainnu tulla? Valkoselkätikkaa ei näkynyt mutta sitä ei kyllä etsittykään. Hyötyjäteasema oli tänä aamuna varsin hiljainen ja Isosaaren ruokintapaikalla linnusto oli aikalailla perussettiä. Seuraavan viikon arkipäivät meneekin taas normaalisti töissä ja viikonlopun havaintoja fiilistelessä :)

lauantai 17. tammikuuta 2009

Valkoselkätikka päivän tähtenä

Sää ei ollut tänä lauantaina yhtä miellyttävä kun mitä se oli viikko takaperin. Pakkasta -15 ja siihen päälle pureva tuuli. Oli tarkoitus ajella 17 kilometriä pyörällä mutta nyt se jäi kyllä viiteen kilometriin. Paulille tais tulla sentään 12 kilometriä kun matka jatkui tiitonrannalle. Kun huomioi tiitonrannantien ainaisen vastatuulen niin se on hatunnoston arvoinen suoritus :) Heti yhdeksän jälkeen ajelin siltalantielle ja tarkoituksena saada nokkavarpusesta ekopinna. Muutama minuutti tarvi odottaa siltalantie 14 paikkeilla kun nokkanisse istahti hopeapajuun. Juuri sen pienen ajan nokkis istui puussa että Pauli saapui kans paikalle ja ehti havaita myös linnun. Heti tilanteen jälkeen Paulin tarkat korvat kuuli ojanvarren lepikosta tikan ääntä ja pian myös minä olin tilanteen tasalla. Ääni ei kuulostanut millään käpytikan ääneltä ja kun lähestyttiin lepikkoa niin alkoikin kuulumaan jo hentoa koputtelua. Viereisestä kuusen latvasta putosi käpytikka lepikkoon ja kohta se tulikin näkyviin kisaillen toisen tikan kans. Sekö olikin käpytikka ehti käydä mielessä kun nopeaa näkyi toinenkin tikka mutta samalla molemmat tikat tuli 10 metrin päähän matalalle koivunrunkoon. Vaseti sanottiin Paulin kans yhtäaikaa ja tuuletettiin uutta Haapajärvi pinnaa. Ei tuntunut siinä pakkasen purevuus ollenkaan ja Pauli antoi kameran laulaa. Lintu ei ollut kovin kuvausystävällinen mutta useamman kuvan kuitenkin lintu antoi ottaa vähän kauempaa. Kyseessä oli naaraslintu. Pauli heitti viestin lintutiedotukseen ja ajateltiin vielä yrittää saada nokkavarpusesta parempaa kontaktia. Lintu löytyikin pienen etsiskelyn jälkeen vähän kaukaa kuvattavaksi lehtikuusen latvasta josta pauli nappas vähän dokumenttia. Paulin ottamia kuvia löytyy osoitteesta http://www.kyyhkylantiirat.blogspot.com/
Aamun kolmantena ekovuodarina tuli peippo. Oli hieno parituntinen ja jos pakkanen vähän lauhtuu niin huomenna on polkupyörä taas täydessä iskussa kohti hyötyjäteasemaa jne... myöhemmin päivällä kävin viemässä lepikkoon herkkutangon siinä toivossa että vaseti asettuis niille apajille pitemmäksikin aikaan.

perjantai 16. tammikuuta 2009

Bongariliiton vuosikirja 2007

Bongariliiton hallituksen kokous oli 14.1 ja siitä lisätietoja löytyy osoitteesta http://www.bongariliitto.fi/ sieltä selviää vaikkapa se että vuonna 2009 lintutiedotuksen jäsenmaksu on 25 euroa ja normaali jäsenmaksu vielä 25 euroa päälle. On se tyyristä! kaippa se on kuitenkin sen arvoista että sen maksaa ilman suurempia valituksia? :) Vuosikirja 2007 kolahtaa postilaatikkoon ilmeisesti ens viikolla. Vähäksi aikaa lukemista. Paulin niittysuohaukka oli käsitelty PPLY:n ARK:n kokouksessa. Näköjään vaan yksi pygge oli havaittu PPLY:n alueella 2008 vuonna tuon Haapaveden linnun lisäksi. Tänä vuonna jotain astetta kovempaa? :) Pakkasta nyt -19! toivottavasti lauhtuu yön aikana että ei tule vilu huomenaamuna jos joutuu Nokkanisseä päivystää pitemmän aikaa paikalla että siitä sais huomenna ekopinnan :) jäi keskiviikon havainto muutenkin niin onnettoman lyhyeksi.

keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Nokkavarpunen!

Toissapäivänä jututin kauppareissulla 10 vuotta sitten minulla ollutta biologian opettajaa ja kyselin että onko sitä käyty luonnossa ja millasia havaintoja on tullut tehtyä.Eipä mitään erikoisempia havaintoja ollu mutta hän tiesi kertoa tuttavan luona käyneen pitkin talvea nokkavarpusen. Minä tietenkin innostuin ja kysyin tarkemmin paikan missä nokkanisse on viihtynyt.En malttanut odottaa viikonloppuun asti että onko nisse vielä paikalla ja työnjohdon kanssa sovin että tänään iltapäivä on mulle töistä vapaata :) Sinnikkäästi piti lintua etsiä lähialueilta kun ei tarkempaa tietoa ollut siitä että missä lintu on yleensä ollut. Alueen ruokintapaikat oli tietenkin erikoisvartiossa. Puolitoista tuntia meni lintua etsiskelessä kun yks kaks lintu ilmestyi siltalantie 14 ruokinnalle. Se on mahtava lintu mutta harmi että nisse ei kauaa poserattavana viihtynyt ja häipyi teille tietämättömille. Kyseessä on uusi laji Haapajärvelle!
Jospa siitä viikonloppuna sais ekopinnan? Kannattaa käydä kattomassa tätä upeaa lintua.

tiistai 13. tammikuuta 2009

Lintuslangi

Etelä-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen sivuilla on melko kattavasti lintuslangia http://yhdistykset.etela-karjala.fi/ekly/sivut/slangi.html ja 368 linnun nimille rinnakkaisnimi http://yhdistykset.etela-karjala.fi/ekly/sivut/lintunimet.html#kohdeS mukavaa opiskelua näin talven vesisateiden aikaan :)

maanantai 12. tammikuuta 2009

Keski-pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen uudet nettisivut!

KPLY:n uudet nettisivut on avattu osoitteessa http://www.kply.fi/ siitä kiitos etenkin Tonille!
sivuilla selviää esimerkiksi se että tulevana kesänä kesäralli pidetään uuden suur-Kokkolan alueella.Tällä hetkellä on menossa KPLY:n tammikisa jossa pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lajia tammikuun aikana KPLY:n alueella.Kisaan voi osallistua kuka tahansa.Tästäkin lisätietoa KPLY:n nettisivuilla. Sivut on huomattavasti kehittyneet edellisestä. Hienoa!

Ekoa kohti =)



Niin... koska opiskelut hieman hidastavat tuota retkeilemistä, täytyi jotain tehdä retkien eteen. Kävinpä nimittäin investoimassa vähäpäästöisen ajoneuvon, polkupyörän =) Tämä hankinta tulenee kovaankin käyttöön vielä, kunhan päästään kilpailun makuun?! :D Täytyy vaan myöntää, ettei houkutus ole tällä hetkelle kovin suuri lähteä tuonne sohjoon veivaamaan...

Parempia kelejä odotellessa

sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Ekovuodarit 2009 (Östpa)

Tähän olisi tarkoitus koota ekovuodarit havaitsemis järjestyksessä.

Tammikuun 8. päivän saldo:
1.Talitiainen n.10p, kotiruokinta
2.Sinitiainen 3p, kotiruokinta
3.Varis 7p, kotiruokinta
4.Harakka n.10p, kotiruokinta
5.Urpiainen 1ä, kotipiha
6.Viherpeippo 2ä, kotipiha
7.Närhi 3p, kotiruokinta
8.Käpytikka 2p, pihapiiri
9.Naakka n.10kiert, kotipiha
10.Hippiäinen 2p, Heikinkopsa
11.Pyy 1nous, Pistotien risteys
12.Punatulkku 1ä, Pistotien vastapäätä oleva hakkuuaukio :D
13.Keltasirkku 1ä, sama hakkuu aukio
14.Hömötiainen 3p, kotiruokinta

Tammikuun 17. päivän saldo:
15.Kesykyyhky n.35kiert, keskusta
16.Fasaani 6p, savimäenpuhto
17.Varpunen, savimäenpuhto
18.Pikkuvarpunen, savimäenpuhto
19.Nokkavarpunen 1p, savimäenpuhto
20.Valkoselkätikka 1n p, savimäenpuhto
21.Peippo 1p, savimäenpuhto
22. Puukiipijä 2p, kotipiha (02.02)

Helmikuun 4. päivän saldo
23. Taviokuurna 15p, veitsiniemi
24. Koskikara 1p, härkäahonkoski


25.Tilhi 1p, Siiponkoski (1.3)
26.Pikkukäpylintu 2m,ä, kotipiha (2.4?)

5.4. päivän saldo
27.Mustavaris 1m, kotipiha
28.Töyhtöhyyppä 32m, kotipiha
29.Maakotka 2m, kotipiha

30.Kuusitiainen
1Än, kotipiha(6.4)

8.4. päivän saldo
31.Vihervarpunen 1m, kotipiha
32.Mustarastas 1Ä, Tiitonrannantie
33.Korppi, 3+2p, Siiponkoski
34.Telkkä, 1m, Uupuaava
35.Kottarainen, 3p, Uupuaava
36.Laulujoutsen 2m, Lihtakuja, Siiponkoski jne.
37.Kurki, 1m, Siiponkoski


9.4 saldo
38.Helmipöllö
39.Sarvipöllö

40.Naurulokki 1p, Savimäenpuhto
41.Sinisorsa, 26p, Savimäenpuhto
42.Merihanhi, 2p, Savimäenpuhto

Ekat tiklit

Tällä kertaa heitin pientä keikkaa autolla.Peippo oli jälleen m-mainoksen pihalla.Ajattelin käydä hyötyjäteasemalla vuorihemppojen ja tiklien toivossa niinkuin usein ennenki.Joka kerta kumpaakaan ei ole löytynyt mutta tänäaamuna kaksi tikliä oli komeasti talventörröttäjissä paikallisena äännellen vilkkaasti.Havainto lämmitti kovasti koska kyseessä oli toinen oma havainto Haapajärveltä ja vasta ensimmäinen paikallisesta linnusta.Etelä suomessahan tikli on huomattavasti yleisempi. Pukkilassa oli nähty tänään 350 tiklin parvi! 35 lajia oon tänä vuonna Haapajärvellä havainnut.Isosaaren ruokinnalle vein lisää ruokaa.Melko hiljaista oli johtuen lienee lauhasta päivästä? 5 talitinttiä 2 töyhtötiaista ja 1 närhi.Eläinpuolelta rusakko käy säännöllisesti syömässä auringonkukan siemeniä ja valitettavasti ensimmäinen hiiri havaintokin tuli tänään ruokintapaikalla tehtyä

lauantai 10. tammikuuta 2009

Härkäahon reissu

Vuoden ensimmäinen pyöräreissu suuntautui härkäahon koskelle.Tarkoitus oli saada koskikara ekovuodariksi ja siinä sivussa mahdollisimman monta muuta lajia kun nyt lähettiin täysin nollista liikkeelle.Ilma ulkona erittäin hyvä. Pakkasta -4 ja pilvetön taivas.Liikkeelle lähdin klo 9.15

Pikatahtiin ruksasin vihkoon 10 lajia : varis,naakka,sinitiainen,viherpeippo,harakka,talitiainen,pikkuvarpunen,varpunen,urpiainen ja punatulkku.Matka jatkui kohti sahaa jossa pitkään pyöri ilmassa puluparvi joka vihdoin malttoi istahtaa langoille. 57 pulua laskin siitä parvesta.Haapajärvellä en olekaan aikasemmin laskenut noin suurta puluparvea.Oisko kohtuu vähälukuinen kanta kasvamassa?Keltasirkku kirjattiin vielä uutena lajina kun kello tuli 10.

Matka jatkui kohti Ylipäätä jossa uusina ekovuodareina napsahti eka käpytikka naaras puhelintolpan nokasta ja pian närhi rääkäisi lähimetsässä.

Rintalankujalta oli tarkoitus hoitaa tietopaikasta mustarastas mutta mustis oli piiloutunut sen verran hyvin että se jäi näkemättä.Korea koirasfasaani kuitenkin ilmestyi ruokinnalle.

Haittaperäntielle etenin seuraavaksi.Puolikilometriä poljettua huomasin metsän päällä vauhdilla menevän linnun.Kiireellä ehdin muutaman sekunnin seurata lintua kiikareilla ja sain sen verran linnusta otetta että tunnistin sen aikuiseksi kanahaukaksi.Matka jatkui ja töyhtötiainen oli metässä äänessä sekä hömötiainen jonkun talon ruokinnalla.Poikkesin tieltä hakkuuaukean reunalle.Kanahaukka oli siellä mukavasti äänessä ja puolenkymmentä närheä rääkyi.Ilmeisesti varottelivat kanahaukasta?

8 kilometriä poljettua saavuin härkäahonkoskelle.Koski aukeni valitettavsti tyhjänä ja koskikaraa ei näkynyt vaikka sitä puolituntia odottelinki.Hippiäisiä oli äänessä kosken viereisessä metsässä.

Takaisin päin lähin vinttaamaan vauhdilla ja kilometrin poljettua mielenkiintoinen ääni sai pysähtymään nopeasti. Samantien selvisiki äänten aiheuttajat. Parvi pyrstötiaisia kieppui tien vieressä mäntymetsässä. Aina yhtä paljon lämmittää pyrstötiais havainnot.Ehdottomasti yksi lempilinnuista.Varttitunnin seurailin pyrstötiitisiä jotka olivat hyvin paikallisia ja ei välittänyt minusta ollenkaan. 5 metrin päässä kävi lähimmät parhaimmillaan. 12 yksilöä laskin siitä parvesta.Se oli aamun sekä vuoden kahdeskymmenes ekovuodari.Mukava oli jatkaa matkaa kotia auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta pyrstötiitisten jäädessä metsään rupattelemaan.Kilometrejä kertyi ensimmäisellä polkupyörä reissulla 16

perjantai 9. tammikuuta 2009

Linturikasta vuotta 2009!

Nämä sivut keskittyvät pääasiassa lintuihin monessa eri muodossa.Sivut on laitettu alkuun 9.1.2009.Nyt vuonna 2009 lasken ensimmäistä kertaa ekovuodareita eli kotoa Haapajärveltä pitää lähteä linturetkille esim. pyörällä tai kävellen.Pidän myös kirjaa tänävuonna havaituista ekolajeista tällä sivulla.Pientä tarinaa heitän aina reissuista mitä tulee tehtyä autolla tai ilman,kotipaikkakunnalla tai vieraspaikkakunnalla.Mielellään luen myös muitten lintukokemuksia ja jaetaan kaikki omia havaintoja toisille!Paulin ottamia lintukuvia löytyy osoitteesta www.kyyhkylantiirat.blogspot.com