maanantai 11. tammikuuta 2010

Peippo ja taviokuurna reissun parhaat lajit

Kahdeksan päivän tauon jälkeen tuli lähettyä maastoon kun pakkanenkin oli lauhtunut siedettäviin lukemiin. Pakkasta olikin 20-30 astetta sitkeästi aamuisin ennen tätä aamua. Nyt pakkanen pyöri kymmenen asteen molemmin puolin.

Aivan alkuun lähin isosaaren ruokinnalle viemään ruokaa kun tiesin että ruoka on huvennut viikossa varmasti todella vähiin vaikka ruokinta automaattiin meneekin 10 litraa siemeniä. Näin myös olikin käynyt ja viimesiä vietiin.

Varttitunnin olin seurannut tiaisten ruokailua kun pirteät taviokuurnien äänet kantautui korviin. Vuoden eka havainto kuurnista ja tämän talven kolmas. Viidentoista linnun parvi lensi suoraan yli. Myös närhi rääkäisi itsensä vuodariksi vasta nyt!

Kävin Nivalassa katsomassa lintuja ja kiertelin keskustan lähialueella kävellen tsekaten ruokintoja ja yhdeltä ruokinnalta löytyikin ilahduttavasti talvehtiva koiras peippo. Tänävuonna peippoja on jäänyt huomattavasti vähemmän talvehtimaan kun viime talvena. Tämä talvi onkin ollut huomattavasti kylmempi. Reilu viikko vielä aikaa kuntouttaa olkapäätä ja retkeillä ennen kuin paluu arkeen ja töihin koittaa.

Tässä vielä uudet vuodarit

23.Närhi
24.Taviokuurna
25.Peippo 1k ruokinnalla osoitteessa Heinäpolku 9 ( Nivala )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti