maanantai 1. helmikuuta 2010

Laiska tammikuu

Tammikuussa ei tullut tänä vuonna tehtyä yhtään virallista bongaus reissua ja ainoa bongaus oli limingan uuttukyyhky jota kävin katsomassa samalla kun kävin Oulussa olkapään jälkitarkastuksessa. Neljättä vuotta lasken vuodareita ja aikasemmin tammikuun jälkeen lajeja on ollut kasassa 43-54 mutta nyt tammikuun jälkeen vain 31 lajia. Lajilistasta puuttuu mm. kaikki vesilinnut ja lokit, puukiipijä, hippiäinen, palokärki, pöllöt jne... maastossa tuli oltua melko vähän johtuen osittain kovista pakkasista ja osittain siitä että maastossa ei tahtonut löytää mitään kivaa niillä vähäsilläkään retkillä ja onpa enempi aikaa olla kotosallakin. Tietenkin myös työssä käyvänä ei maastoon tule lähettyä töitten aikaan mikäli ei jotain mullistavampaa ole tiedossa :) Keväällä ehtii olla vielä maastossa.

Eilen aamulla isolepinkäisen näin Jokelankylällä kun tulin Kärsämäeltä Haapajärvelle.

Kymmeneltä pidin pihabongauksen siiponkosken isosaaressa ja lehtitoimittaja teki minusta jutun kalajokilaaksoon. Rasmuksen Jarnoa oli kysytty aluksi mutta Jarno vetäytyi tilanteesta ilmeisesti sen takia kun oli aika vasta ollutkin lehdessä? Sen verran vähän täällä on lintuharrastajia että aika usein on minuakin kysytty. Kolmen vuoden aikana tämä oli viides kerta kun pieni lehti pyys tekemään juttua. ( Tornien taisto 3 pihabongaus 1 ja lintuharrastuksesta 1 )

2007 tornien taisto oli legendaarinen kun maaselkä, pyhäjokiseutu ja kalajokilaakso kävi tekemässä juttua parin tunnin sisään. No pihabongaus saldo oli vaatimaton mutta sillähän ei mitään merkitystä tässä hommassa ollutkaan.

Tämmönen oli isosaaren linnusto tunnin aikana

Talitiainen 12
Hömötiainen 2
Kuusitiainen 1
töyhtötiainen 1
Sinitiainen 1
Viherpeippo 2
Harakka 2
Närhi 1

Lyhyt juttu löytyy myös kalajokilaakson netti sivuilta. Tässä vielä loppuun linkki eiliseltä päivältä kalajokilaakson nettisivuilta minkä toimittaja teki minusta. Paikkana oli siiponkoski eikä siiponjoki kuten tekstissä mainitaan. Aina jotain korjattavaa löytyy. Oli sitten kyseessä kuka toimittaja tahansa.

http://www.kp24.fi/uutiset/Default.aspx?newsid=20739

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti