maanantai 22. maaliskuuta 2010

Kevätmuutto myöhässä!

kevätmuuton on arvioitu olevan noin kaksi viikkoa myöhässä ja ensimmäisiä muuttajia vielä odotellaan. Etelä-Suomessa on jo alkanut vilkastumaan muuton osalta. Reilu viikko sitten kävin KPLY:n kevätkokouksessa ja porukkaakin oli ihan kivasti. Nuoria jäseniä vaan ei ollut, sillä minä olin ainoa alle kolmekymppinen ja melkeinpä ainut alle 40-vuotiaskin :) taisi yksi olla 30-40 vuoden välillä mutta muut olikin sitten iältään yli nelikymppisiä joten nuorista harrastajista on vähän pula :) moni lintuharrastaja innostuukin linnuista kunnolla vasta keski-iällä.

Eilen kävin pienen tauon jälkeen maastossa ja olin liikkeellä klo 5.30-10.00

kolme vuodaria napsahti. Reisjärvellä niittyjärven lintutornilla palokärki huuteli itsensä vuodariksi ja tornin lähellä puukiipijä lauloi myös innokkaasti. Edellisinä vuosina näistä lajeista onkin napsahtanut vuodari jo tammikuussa. Näkyvyys niittyjärven lintutornista on huono kun isoja puita on useita edessä. Ei vaikuta muutenkaan erkoiselta paikalta mutta pitää poiketa joskus uudestaan paremmalla ajalla. Reisjärvellä näin myös 40 teeren parven soitimella. Parvessa oli vain neljä naarasta. Viimeisenä kävin Haapajärvellä isosaaressa ja vuoden ensimmäiset pikkukäpylinnut ( 2) meni ylitseni. Mitään ihmeempää ei sitten näkynytkään vaikka nuokin on ihan peruslajistoa :)

loppuun vielä perinteinen muuttolintujen top 5 tulijat ennuste ja alapuolella sitten fakta että miten kävi. Viime vuonna se ei nappiin mennyt. Katsotaan meneekö ennustus nyt paremmin vai huonommin kuin viime vuonna. Kyseessä on siis omat havainnot.

Optimistinen arvio:

1. Laulujoutsen 26.3
2. Töyhtöhyyppä 27.3
3. Pulmunen 27.3
4. Vihervarpunen 28.3
5. Kottarainen 29.3

Fakta:

1. Töyhtöhyyppä 27.3
2. Mustavaris 27.3
3. Harmaalokki 28.3
4. Laulujoutsen 28.3
5. Pulmunen 28.3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti