torstai 19. toukokuuta 2011

Kiirettä pittää!

Sen verran on pitänyt kiirettä viimeisen kuukauden aikana että blogia ei ole kerennyt kirjoittaa. Maastossa on tullut oltua kuitenkin ihan runsaasti. Kirjottelen tähän nyt jotakin havaintoja hyvin lyhyesti että mitä on retkillä havaittu.

30.4 lauantaina tein vasta kevään ensimmäisen retken merelle! Pauli-Pekan kanssa vietettiin aamu ja aamupäivä kalajoella. Leton parkkipaikan kupeessa oli kaksi riekkoa ja KPLY:n vuoden eka pohjansirkku. Leton lintutornilla oli paikallisena neljä punakuiria. Mitään erityistä muuttoa ei aamulla mennyt mutta mm 800 järriä muutti aamun aikana sekä 35 kulorastasta. lintutornilta jatkettiin matkaa vihaslahden kaarisillalle josta löytyi vuoden eka KPLY:n pikkutiira. Kalajoen keskustan tuntumassa muutti 2-3kv maakotka. Paulin ottamia kuvia reissulta on osoitteessa www.kyyhkylantiirat.blogspot.com

Viikkoa myöhemmin 7.5 oli legendaarinen tornien taisto ja Kyyhkylän Tiirat osallistui taistoon kahdeksatta kertaa perinteisesti Kärsämäen Nurmesjärvelle. Lajeja irtosi mukavat 70 joka jäi yhdellä vuoden 2009 ennätyksestä. Parhaimpina lajeina oli lyhytnokkahanhi ja uuttukyyhky.

14.5 Lauantai ja retki kohdistui Vaasaan Sundominlahdelle ja pussitiaista bongaamaan. Perjantai-aamuna heräsin ennen viittä töihin ja illalla Suomi-Venäjä jääkiekko pelin jälkeen lähin Pauli-Pekan kanssa ajelemaan kohti Vaasaa. Matkalla pysähdyttiin muutaman kerran ja klo 3.30 oltiin perillä. Vuodareita tipahteli tasaisesti pitkin aamua ja tervapääskystä ja pensaskertusta saatiinkin myös merenkurkun ekat havainnot tälle vuodelle mutta pussitiainen pysytteli piilossa. Useamman tunnin etsiskelyn ja odottelun jälkeen kuultiin pussitintin ääntä ruovikosta mutta lintu ei millään suostunut näyttäytymään ja lintu haluttiin ehdottomasti myös nähä. Alkoi olla jo luovuttamisen makua havaittavissa kun päätin lähteä vielä komppaamaan ruovikkoa. Pussitiainen päästeli muutamaan otteeseen kirkasta ääntä ja meninkin ääntä kohti sillälailla että lintu menisi Paulia kohti ja niin siinä sitten loppuseltaan kävi että lintu nousi ruovikosta pajuun melko lähelle Paulia ja kamera lauloi hetken dokumenttia kunnes lintu pian jatkoi matkaa ja katosi jonnekin. Tässä vaiheessa fiilis olikin kohillaan :) Yli viisi tuntia lintua odotettiin, etsittiin ja toivottiin löytyvän. Samasta paikasta kuultiin myös 2-3 luhtakanaa ja viiksitimali. Paikka oli todella monipuolinen sillä aamun aikana tuolta paikalta havaittiin myös mm. hernekerttu,lehtokerttu,pikkutylli,merikotka,hemppo,tikli ja käenpiika.

Takaisin tullessa Vöyrillä seurattiin jonkin aikaa petomuuttoa. Vuodariksi tuli 2 muuttavaa mehiläishaukkaa. Myös Pietarsaaressa pysähdyttiin vähäksi aikaa merelle. Lapintiiroja ja sääkseä lukuunottamatta mitään mainitsemisen arvoista ei löytynyt. Lapintiiraakan en mainitsisi muuten mutta tämmöselle sisämaan asukille se vaan oli vuodari :)Illalla klo 23 olikin mukava painua pehkuihin kun 42 tuntia oli valvonut putkeen. Reissusta tultiin klo 17 mutta sillon ei kuitenkaan ollut vielä aika mennä nukkumaan.

Sunnuntaina 15.5 iloinen yllätys oli uupuaavalla kun kaksi valkoposkihanhea oli pellolla paikallisena. Siitä tuli minulle Haapajärvi pinna ja kyseessä oli myös kokonaan uusi laji Haapajärvelle :) toki odotettu uusi laji tämä oli. Ylihuomenna olisi tarkotus viettää aamupäivä Kokkolan ohtakarissa ja sieltä on ruukannut aina jotain kivaa nähä joten sitä siis odotellessa. Minulla puhelin hajalla ja näin ollen edes huonoja kuvia ei voinut nyt laittaa mutta mielummin katteleekin Pauli-Pekan otoksia joita on osoitteessa

www.kyyhkylantiirat.blogspot.com

vuodarit on P-P:n kanssa kirjattu sivulle

www.vuodarit2011.nettisivu.org


Hyvää alkavaa kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti