sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Talven selkä taittuu

Talvipäivänseisaus on ohitettu ja JEE! kevättä kohti mennään. :) Joulu kolkuttelee jo ovelle ja eilen kävinkin viimeisen kerran maastossa ennen joulua. Jos ei tänään ihmeitä satu :) Retki kohdistui tälläkertaa Haapavedelle rapsakassa 22 asteen pakkasessa. Vesilintuja ei enää tiukasta yrityksestä huolimatta löytynyt ja havainnot jäikin pyy, teeri, koskikaralinjalle. Haapaveden Korkatissa mukava kuuden pyyn parvi ja ja Pulkkilantien varressa neljä kilometriä ennen Haapavettä pohjoisesta päin tultaessa mukava 50 teeren parvi. Kuvaamiseen valoa ei vaan ollut häävisti
Matka jatkui Haapakoskelle jossa Pyhäjoki on läpi talven sulana. Rantalepikossa oli viiden pyyn parvi. Nämäkään ei kovin kuvausystävällisiä ollut
Koskikarasta suht kaukaa otettu kuva jäi vain määritysdokumentiksi kelpaavaksi kuvaksi :) yhteensä kolme karaa oli suht pienellä alueella.
Haapaveden Humalojalla aurinkokin alkoi paistamaan aamusella ja piti näin joulun kunniaksi ottaa ihan maisemakuvakin ja laittaa se myös ylätunnisteeseen :)
Perjantaina 28.12 On vuorossa Haapajärven 20.talvilintulaskenta mikäli keli on kohillaan. Viime vuonna keskitalven laskentaan osui maakotka ja toissa vuonna mm. taviokuurnia ja tundraurpiaisia. Mitä tänävuonna? Jouluaatonaatto alkaa hiljalleen valkenemaan Haapajärvellä 24 asteen pakkasessa ja ensimmäiset talitiaiset onkin jo ruokinnalla. nyt on aikaa seurata omaakin ruokintaa kun olen lomalla ja valoisa aika ei mene työmaalla. Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti