sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Leppoisaa retkeilyä

Muutama viikko onkin vierähtänyt sitten viime kirjoitteluista ja kevättä kohti mennään vauhdilla. Torstaina 24.1 kävin rapsakassa pakkaskelissä tekemässä pienen lenkin Reisjärven suuntaan. Lintulajisto jäi varsin vaatimattomaksi ja kameran ruudullekin tallentui vain aamuauringon nousu ja jokunen kuva teeristä ja pyistä.
Lauantaina 26.1 pidin pihabongauksen heti aamulla. Pihabongaukseen olen osallistunut aina ja siitä onkin muodostunut mukava perinne. Omalta pihalta havaitsin tunnissa ilahduttavasti 15 lintulajia. Oli varmasti oma ennätys :) mitään parempaa lajia ei osunut kohalle vaan oman pihan mittakaavassa parhaimmat lajit oli kesykyyhky ja töyhtötiainen. Pihabongauksessa kuvaaminen jäi punatulkkutasolle.
Samana iltana kantautui tietoa Nivalasta jossa Jussilaisen Reijo oli käynyt bongaamassa talvehtivan haarapääskyn sikalassa. Saman kaverin pihalla Reijo kävi syksyllä katsomassa myös harjalintua. Melkoinen sattuma! Toivottavasti pääsky selviää talven yli hengissä samoin kuin myös tulevan kesän yli kun lajitoverit saapuu samoille apajille. Sarvipöllö on ollut tänävuonna oman pihan ykköslintu. jo tammikuun 13.päivä kuulin linnun ensimmäisen kerran ja lintu onkin ollut useita kertoja äänessä sen jälkeenkin. Tänäaamuna viimeksi. Kolme viikkoa meni ennenkuin tiiraan ilmoitettiin toinen tänävuonna Suomessa kuultu sarvipöllö! Viime vuonnakaan tämä " Koivuhaan sarvipöllö" ei lähtenyt muutolle joten tätä pöllöä ei näytä muuttaminen etelään kiinnostavan. Pöllöaika alkaa olemaan pikkuhiljaa käsillä. Aika näyttää että minkälainen on tämän vuoden pöllötarjonta. Melkein kolme viikkoa meni että ei tullut itselle ensimmäistäkään vuodaria. No eilen se putki katkesi kun kävin katsomassa pihabongauksessa löytynyttä harmaapäätikka. Lähes kuukausi puolestaan meni että ei tullut yhtään pihavuodaria mutta eilen kuusitiainen katkaisi tuonkin putken. Vuodarien kerääminen on mukavaa :) laitan alle vielä pari kuvaa eilisestä hapäti naaraasta ja lähen viettämään syntymäpäiviä :)

1 kommentti: