torstai 23. huhtikuuta 2009

100 vuodaria rikki

Kevät on edennyt todella hitaasti ja muutama päivä sitten vielä luntakin tuprutteli. Nyt on kuitenkin pari päivää ollut lämpötila jopa kymmenen asteen paremmalla puolella.

Sunnuntaina 19.4 kävin polkupyörällä tekemässä ekoretken ja ekopinnoja tuli taas mukavasti. Pajusirkku oli ainoa vuodari, aika myöhään tuli.

Maanantaina 20.4 Kanadanhanhi vuodariksi. Ihan kiva havainto koska viimevuonna laji jäi puuttumaan Haapajärven listoilta.

Eilen 22.4 pidettiin Pauli-Pekan kanssa kevään ensimmäinen kyyhkylän ekoralli. Rallattiin pari tuntia klo 18-20. Kisa oli perinteisen tiukka ja mukavia havaintojakin mahtui pariin tuntiin mutta ei mitään " kovaa " lajia kuitenkaan tarttunut kiikareihin. Uusina ekovuodareina mm. piekana, ruskosuohaukka ja taivaanvuohi

Tänään vuoden sadas laji kirjattiin uivelolle eli pyöreitä tuli täyteen. Tänään myös Adelen ensimmäiset synttärit ( 1v ) aika menee nopeasti =)

Huhtikuun jälkeen lajeja v. 2007 128 ja v. 2008 124 joten kovasti pitää tulla lajeja mikäli aikoo olla kahden edellisen vuoden tahdissa. No onneksi mulla tuo vuodarimäärä ei ole itsetarkoitus vaan työlle ja perheelle pitää olla aikaa myös.

Lauantaiaamuna aikaisin Hailuotoon. Luulis ainakin 10 vuodaria napsahtavan reissulla. Iltapäivällä jo takaisin HPJ:lle.

1 kommentti: