tiistai 14. huhtikuuta 2009

Pääsiäisen retkeilyt

Lauantai 11.4 klo 6-12


Tein polkupyörällä about 40 kilometrin lenkin. 12 uutta ekovuodaria josta parhaimpana lajina pikkutikka joita oli kaksi yksilöä Kurikkalammen paikkeilla ja yksi äänessä Kontiopuhdossa. Kulorastas Siiponkoskella oli myös kiva havainto. Muut uudet ekovuodarit oli mustarastas, isokäpylintu, järripeippo, telkkä, ampuhaukka, isokoskelo, kurki, puukiipijä, tuulihaukka ja palokärki.


Sunnuntai 12.4 klo 7-11



Hyötyjäteasemalla 3.5 tuntia muutonseurantaa. vuodareita napsahti kuusi kappaletta. Metsähanhi, punakylkirastas, niittykirvinen, harmaalokki, rautiainen ja kuovi.

Metsähanhia muutti kolme parvea 2+8+7
Harmaalokkeja meni pienissä parvissa yhteensä 28 yksilöä. Kauan menikin että ensimmäiset harmaalokit sattui kohalle! yksinäinen kuovi ja rautiainen oli aamun parasta antia. Savilahdella oli vielä kevään eka kalalokki yksinään harmaalokkien ja naurulokkien kanssa.

Maanantai 13.4 kello 6-12.30

Ajattelin seurata uupuaavalla aamulla muuttoa mutta oli todella hiljaista ja tein pienen lenkin ja menin hyötyjäteasemalla noin klo 7. Kaksi punarintaa lauloi vuodarilistalle ja yksi västäräkki muutti mutta muuten oli hyvin hiljaista myös hyötsikällä joten lähin kohti raumansiltoja. Kevään eka jouhisorsa pari oli Savilahdella. Jatkoin matkaa Siiponkosken Isosaareen ja siellä riittikin ihan mukavasti äksöniä. Nyt vasta tuli havainto vuoden ekasta kiurusta kun kaksi lintua muutti suoraan pään päältä. Pian alkoi myös tiltaltti laulaa ja sehän kovasti lämmitti. Siihen sekaan vielä pikkutikan kiikitys niin johan tuntui kivalta. Kohtapuolin puhelimeen tuli viesti: sepelrastas Kalajoki. Aamulla oli tarkoitus mennä Kalajoelle mutta sääennuste lupaili heti aamusta vesisadetta joten olin päättänyt jäädä kotimaisemiin. Joka tapauksessa tuo viesti sai auton lähtemään kohti Kalajokea ja tunnin päästä olinkin sepelrastas paikalla ja lintu oli komeasti edelleen samassa paikassa pellolla ruokailemassa. Elis napsahti siitä =) Petri Pelttari linnun löytäjä. Jatkoin matkaa Pitkäsenkylän pelloille ja siellä olikin Pudaksen Seppo tutuilla apajilla. Vettä satoi aika reilunlaisesti joten sää ei ollut ihan suosiollinen. Seppo löysi lyhytnokkahanhi parven ja siitä mulle vuodari. Reissulla kevään eka havainto myös metsäviklosta ja hemposta. Olin vaan pari tuntia Kalajoella koska iltapäivällä oli jo muuta ohjelmaa. Pääsiäinen meni siis oikein mukavasti myös linturintamalla.

2 kommenttia:

  1. Olit lähettänyt blogiini viestin ja kysynyt digscoupauksesta Kamakura-putkella. Lähetä sähköpostia blogissani näkyvään osoitteeseen, niin voin kertoa asiasta tarkemmin.

    Tuomo E.

    VastaaPoista
  2. En ole lähettänyt. Ilmeisesti mun veli on kysynyt mutta eiköhän tuo hoidu tätäkin kautta.

    VastaaPoista