tiistai 9. kesäkuuta 2009

Toukokuu pähkinänkuoressa

Niin kiireistä on ollut että blogia ei ole ehtinyt paljoa ajattelemaan. Lyhyesti käyn läpi mitä kaikkea tähän on mahtunut.

22.Toukokuuta perjantai: kävin polkupyörällä ekoilemassa ja ekovuodareita napsahteli taas ihan mukavasti kun sen verran harvoin tulee noita reissukja tehtyä. Ensimmäiset tervapääskyt ehti tännekin. Se on se varma kesän merkki.

24.Toukokuuta sunnuntai: Kummipojan synttäreillä oltiin viikonloppuna Jyväskylässä ja sunnuntai aamuna kävin tsekkaamassa Jyväskylän seudun lintutilanteen. Bongasin pikkusiepon ja kultarinnan. Laukaan punapäänarskua ei näkynyt. Takaisin tulo matkalla tuli sopivasti häly kuningaskalastajasta ja siitä jäi hieman huonohko maku kun lintua en ollenkaan nähnyt mutta kuulin kuitenkin. Vettä satoi paljon, vaimo ja lapsi odotti autossa joten ei ollut oikein mahdollisuutta jäädä pitemmäksi aikaan kun tovi siellä jo vierähtikin.

31.Toukokuuta: Kesän ensimmäinen Haapajärven yölaulajareissu ja saldona yksi satakieli, viitakerttunen ja ruisrääkkä. Viitakerttunen olikin KPLY:n tämän vuoden ensimmäinen.

Toukokuun jälkeen vuodareita kasassa 179 kun tässä vaiheessa oli vuonna 2007 163 ja 2008 169 eli nyt taitaa olla liian kova vauhti päällä :) Vielä erikoishuomautus että en yritä saada mahdollisimman paljon pinnoja vaan niitä tulee kun tulee ja voi olla että nyt kun lasken kolmatta kertaa peräkkäin vuodareita niin vois yrittää saada kolmannen kerran peräkkäin 215 lajia kasaan!

Toukokuun top 3 vuodarit

1. Keltajalkaviklo Kokkola ( neljättä kertaa suomessa ) bongaus
2. Mehiläissyöjä Ylivieska bongaus
3. Kuningaskalastaja Pihtipudas bongaus

kaikki eliksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti