lauantai 15. tammikuuta 2011

Tammitikkaa kahtomassa

Loppiaisena vihdoin ja viimein tehtiin reissu Asikkalaan ja lähettiin katsomaan Suomen ensimmäistä tammitikkaa. Tammikuuhan se on paras kuukausi lähteä katsomaan nimenomaan TAMMItikkaa. No reissuun lähti minun lisäksi Pauli-Pekka Österberg, Jarno Rasmus, Toni Uusimäki ja Mika Kumpulainen. Jarnon autolla mentiin ja klo 3.40 Jarno noukkasikin minut ja Paulin kyytiin. Toni ja Mika tulivat kyytiin hirvaskankaan absilta ja tässä vaiheessa kaikki olikin messissä.

Matka meni joutuisasti ja kun meillä ei ollut mitään kiirettä niin pidettiin pari kunnon taukoa. Asikkalaan saavuttiin yhdeksän maissa ja porukkaa olikin paikalla jo kohtalaisesti. Lintua saatiin odotella tunteroinen ennenkuin se tuli kymmenen maissa perinteiselle paikalle lehtikuusiin. Etäisyyttä lintuu oli noin 200 metriä joten putkella lintua pystyi seuraamaan erinomaisesti. tikka liikkui melko korkealla puussa ja oli välissä melko äänekäskin. Hienoa! Petteri Mäkelä oli paikalla yhtäaikaa ja nauhoitti tikan ääntä. Ei ihan laatu kamaa mutta sitä kannattaa käydä kuuntelemassa Petterin blogissa osoitteessa:

http://himopointsaaja.blogspot.com/2011/01/61-tammitikka.html

Aamulla tikkaa odotelessa vuodariksi tuli mm. taviokuurna, vihervarpunen, peippo ja tikli.

Takaisintulomatkasta tulikin mielenkiintoinen. Rasmuksen auto alkoi temppuilemaan oikein kunnolla. Automaativaihteisto alkoi tilttaamaan täysin ja loppujen lopuksi auto oli jätettävä tienvarteen. Toivottavasti ei tullut kallista remonttia! Oltiin Muuramessa ja vielä oli 70 kilometriä hirvaskankaalle josta oli tarkoitus jatkaa Uusimäen autolla Haapajärven ja Ylivieskan kautta kokkolaan. Pari puhelinsoittoa Jyväskyläläisille mutta tottakai he eivät olleet maisemissa joten ei ollut kuin yksi vaihtoehto että miten jatketaan matkaa. Tilattiin tilataksi ja sillä mentiinkin seuraava pätkä. Kalliiksihan se tuli mutta aina ei voi voittaa :) Onneksi auto ei kuitenkaan hajonnut menomatkalla. Olis varmaan jäänyt vielä tikkakin näkemättä!

Reissu oli kuitenkin muuten onnistunut ja tästä on hyvä jatkaa tätä vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti