sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Tammikuu jää taakse

Tammikuu alkoi erinomaisesti mutta loppukuusta ei onni ollut oikein millään tavalla myöten. Tammikuun yhdeksäntenä päivänä hoitui viitatiainen Pihtiputaalta. Reijon (Jussilainen) ja Pauli-Pekan ( Österberg) kanssa käytiin bongaamassa lintu. Viikko siitä ja matka suuntautui Lapualle ja tunturipöllöä katsomaan P-P:n ja Timpan ( Meriläinen) kanssa. Keli oli kaikkea muuta kun suotuisa. Vaikka pakkasta oli vain -12 astetta niin edellisen päivän -30 astetta tuntui vielä lämpimältä tähän verrattuna. Niin jäätävän kylmä oli tuuli! Lintu jäi näkemättä. Lohdutuksena reissulta tuli kuitenkin kolme vuodaria. Huuhkaja istui aamuvarhaisella ladon katolla ja habituksen perusteella lajista ei voinut saada mitään muutakaan pöllöä. Pauli oli ainoa joka ehti katsoa lintua hetken kiikarilla ennen linnun katoamista pimeyteen. Lapualla näkyi vielä pulmusparvi ja peltopyyparvi. Itse päätähti oli kuitenkin visusti piilossa. Seuraavana viikonloppuna tein retken Pyhäjärvelle ja pähkinänakkelia yritinvuodariksi mutta turhaan.

Reissu mummolaan seuraavana päivänä oli suunniteltu Lapuan kautta ja näin tehtiinkin vaikka edellisenä viikonloppuna olinkin kovasti sitä mieltä että en taida toista kertaa käydä lintua yrittämässä. Tälläkertaa oli hernerokka sumu ja ei tarvinnu tosissaan lintua ees yrittää. Niin epätoivosta se oli. Etsijöitä oli useampia mutta kaikilla tulos sama.

Tänä viikonloppuna pidin pihabongauksen eilen ja lajeja kertyi tunnin aikana viisitoista. Parhaimpina uudet Haapajärvi vuodarit tilhi ja korppi.

Tänä aamuna oli tarkoitus käydä aikaisin pöllöretkellä Nivalan lintuharrastajien kanssa mutta yöllä alkoikin tuulla oikein todenteolla ja näinpä se reissu tuli peruttua. Pienen lenkin tein keskustan tuntumassa kävellen mutta mitään ihmeempää ei näkynyt. Jotain mainitakseen kuitenkin 14 fasaania 10 tilheä ja 40 pulua.

Kahteen viikkoon ei ole tullut ainoatakaan vuodaria ja pari nuijattua bongausta sisältyy tähän viimeiseen pariin viikkoon. Vuoden ensimmäiseen kuukauteen mahtui kuitenkin yksi elis joten vuoden ensimmäinen kuukausi oli loppujen lopuksi ihan kohtalainen.

Seuraava viikonloppu meneekin savossa ja Sonkajärvellä kavereiden parissa joten suapa nähä jääkö ens viikonloppuna linnut taka-alalle?

Tammikuun jälkeen vuodareita näyttää olevan tasan 40 ja se on viimeisen viiden vuoden aikana toiseksi vähiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti