tiistai 20. heinäkuuta 2010

Kesä etenee

Juhannuksen alla piti lähteä käymään Lumijoella jossa oli jo jonkin aikaan ollut Hietatiira. Lintu oli kateissa jokunen päivä kunnes löytyi uudelleen. Lähin 23.6 keskiviikkona Lumijokea kohti noin klo 15 ja ajelin Nivalan kautta josta kyytiin hyppäsi Jussilaisen Reijo. Matkalla vielä tuli linnusta päivitystä että lintu saalistelee Sannanlahden lintutornin luona korentoja. Kaikki tuntui menevän nappiin mutta kun sopivasti päästiin lintutornin lähellä olevalle parkkipaikalle, tuli viesti että lintu lähti matalalla kohti karvonlahtea kadoten metsän taakse. Hervan Tuomas tuli yhtäaikaa paikalle ja sovittiin että Tuomas menee karvonlahdelle ja minä menen Reijon kanssa tornille. Lintu oli hukassa ja torniin tuli väkeä tasaiseen tahtiin ja torni olikin illalla seittemältä täynnä. Porukkaa oli niin Turusta kun Joensuustakin asti joten osalla porukasta oli kovat paineet nähä lintu. Osa oli paikalla myös jo toistakertaa. Sovittiin Reijon kanssa että lähetään illalla yhdeksältä ajelemaan takaisin päin mikäli lintu ei löydy kun seuraavana päivänä oli minullakin työpäivä ja oltiin oltu lintutornissa jo useamman tunnin muutenki. Klo 20.16 tuli kuitenkin päivitys lintutiedotukseen Hervalta että lintu oli käynyt karvonlahden laitumella mutta ei ollut hallussa.

Odoteltiin parikymmentä minuttia mutta mitään ei kuulunut eikä näkynyt ja näin ollen Suorsan Pekka kaivoi Hervan numeron numerotiedustelusta ja se olikin peliliike sillä puhelussa selvisi että lintu oli kokoajan paikallisena karvonlahdella! päivitystä ei vaan ollu tullut. Kovissa paineissa olleet " etelän pojat " ei siitä oikein tykännyt. Itseä tilanne enemmän huvitti vaikka toki olisin toivonut itsekin uutta päivitystä tilanteesta kun se oli muuttunut ja ilman Pekan soittoa olisi laji jäänyt mahdollisesti näkemättä. Puolijuoksulla porukka ryntäsi autoihin ja ensimmäisinä ajaneet eteläsuomalaiset porhalsi kovalla vauhdilla tietä eteenpäin vaikkei tietänyt edes tarkemmin että mihin ajavat =) no tottakai ne myös ajoivatkin ihan minne sattuu. Pekka kyseli tarkempia ajo-ohjeita matkalla ja niin pienen hapuilun jälkeen oltiin ensimmäisinä paikalla vaikka viimesinä lähettiin. Ajeltiin Pekan perässä karvonlahden laitumelle jossa lintui osuikin lähes samantien kaukoputkeen.


Pieneltä työvoitolta elis maistui ja hyvillä mielin lähettiin ajelemaan kotia kohti. Ylinopeussakot Limingassa tuli otettua mutta se ei fiilistä tiputtanut kun sen verran mukava fiilis illasta kuitenkin jäi. Sakot tuli otettua puhtaasti vahingossa mutta mikäli poliisit olisi ollut ilkeitä niin hommasta olisi voinut jäähä huonokin maku :)

Juhannusviikonloppuna kävin tekemässä pari pientä retkeä Haapajärvellä ja kolme Hpj vuodaria tuliaisena. Sääksi, sirittäjä ja pikkutylli.

6.7 Tiitonrannalla viiriäinen komeasti äänessä keskellä päivää. Siitä napsahti kyyhkylä pinna eli lapsuudenkoti pinna :)

8.7 Kävin kuuntelemassa viiriäistä keskellä päivää jonka löysin kuukautta aikasemmin yöllä.

9.7-14.7 käytiin kuusamossa Varpun kotiporukoitten luona ja neljä vuodaria tuli sieltä saaliksi kun tein muutaman retken. Kelit todella helteisiä ollen päivisin +25-28 astetta

Uudet vuodarit Kuusamosta

10.7 Vesipääsky
11.7 Virtavästäräkki
13.7Pikkusirkku, Pohjansirkku

14.7 Keskiviikkona lähettiin Kuusamosta ajelemaan kotia päin ja ajeltiin Utajärven kautta ja tavoitteena saaha pikkukiljukotka elikseksi. Matkalla mehiläishaukasta vuodari ja myös pikkukiljukotkapaikalla kävi pyörähtämässä mehiäishaukka mutta itse päätähteä ei valitettavasti nähty vaikka etsijöitä oli mm. Turusta. Pauli-Pekka oli myös Utajärvellä ja ottikin muutaman kuvan mehiläishaukasta. Kuvia on sivulla

http://www.kyyhkylantiirat.blogspot.com/


17.7 Lauantaina kävin bongaamassa Hpj vuodariksi vielä pensassirkkalinnun. Harri Hongell oli tämän linnun kaivanut mutta tänävuonna pensassirkkeleitä ei ole liikaa ollu näillä main.

Nyt on kova mietintä päällä että pitäisikö sitä vielä lähteä käymään Utajärvellä ihan ajan kanssa ja yrittää pomarinaa elikseksi. Jos kelit on hyviä loppuviikosta niin sinne kai sitä pitäis lähteä. Eilen lintu oli ollut vielä paikalla ja jo kolme viikkoa lintu on viihtynyt Utajärvellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti