torstai 24. kesäkuuta 2010

Savon reissu

Varkaudessa oli useamman päivän ajan vieraillut mustapääsirkku Harri ja Sari Miettisen ruokinnalla ja kun siellä suunnalla oli muitakin kivoja lajeja jotka puuttui elislaarista niin päätin lähteä käymään Savon maalla 19.6 lauantaina. Sain retkikaveriksi mukaan ensimmäistä kertaa Jussilaisen Reijon joka osoittautuikin erinomaiseksi retkikaveriksi. Yleensä en näin pitkiä bongaus reissuja tee kuten tällä kertaa mutta matka Varkauteen meni todella nopeasti kun oli hyvää juttuseuraa mukana. Varkaudessa oltiin jo ennen aamukuutta, matkaan olimmekin lähdetty jo kolmelta. Reijo jo hieman aikaisemmin.

Mustapääsirkku ei kuitenkaan ollut halukas yhteistyöhön ja vaikka lintu olikin käynyt ruokinnalla neljänä edellisenä aamuna niin tälläkertaa lintu oli jatkanut matkaa muualle. Vajaa kolme tuntia lintua odottelimme kunnes päätimme jatkaa matkaa kohti Könönpeltoa jossa mandariinisorsa oli ollut jo pitkään. Mandariini olikin nätisti paikalla ja hyvin kesyt lintu ui pullasorsien seassa. Lintu oli hieman jo vaihtopukuinen joten siinä mielessä mandariini ei ollut kauneimmillaan mutta korea lintu se jokatapauksessa oli. Matka jatkui takaisin kotia kohti hieman sovelletulla reitillä ja alkuun menimme Kuopion Riistavedelle jossa piti olla " varma " kuhankeittäjä. Ori ( kuhankeittäjä) ei ollut kuitenkaan äänessä eikä näyttäytynyt muutenkaan joten siitä tuli hylsy. Kova tuuli häiritsi jonkin verran kun yritti kuunnella että jos vaikka ori laulaisi. Ilma oli muuten erinomainen ja aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta.

Aamupäivä oli mennyt juoksemalla ja suunniteltu aikataulu oli vain paperia. Oli tarkoitus palata Haapajärvelle n. klo 13 mutta sillon suuntana oli vasta Siilinjärvi ja raasion koillisliete. Lampiviklo oli tarkoitus hoitaa sieltä ja se myös hoituikin helposti ollen nätisti näkyvillä melko lähellä lietteillä. Taveja oli mukavasti sekä muita perus anaksia. pari jänkäsirriäistä ja pikkusirriä oli myös altailla ja muutenkin paikka vaikutti erinomaiselta.

Reissu oli varsin erinomainen vaikka päätähti ei näyttäytynytkään. Tulihan sieltä kuitenkin pari elistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti