sunnuntai 1. elokuuta 2010

Helteinen heinäkuu takana

Heinäkuussa helteitä riitti ja uusi lämpöennätyskin kirjattiin Liperissä missä lämpötila kohosi peräti +37,2 asteeseen! Haapajärvelläkin mittari kohosi jopa 34 asteeseen eli ihan mukavia lomakelejä on ollut. Useina päivinä lämpötila keikkui muutenkin 25-30 asteen välillä. Pääasiassa helteillä onkin tullut otettua rennosti ja uiminenkin on maistunut jo toisena kesänä peräkkäin kun vedet on ollut sen verran lämpimiä.

Viikko sitten 25.7 pidettiin Paulin kanssa pitkästä aikaa Haapajärvellä linturalli johon osallistui myös Jussilaisen Reijo. Kesän hiljaisimpaan aikaan pidettävä ralli tarjosi kuitenkin paljon mukavia lajeja. Kolme Haapajärvi vuodaria oli aamun saldo. Nämä oli nuolihaukka, harmaasorsa ja harmaahaikara. Rallissa muita kivoja lajeja oli mm. 2 peukaloista 2 mustapääkerttua 2 pähkinähakkia, viiriäinen ja harmaasorsa. Ralli kesto oli klo 4-10 ja lajeja aamun aikana havaittiin reilu 70.

Muuta mainittavaa sitten viimeisten stoorien jälkeen

Torstaina 22.7 Kävin kun kävinkin vielä yrittämässä pomarinaa Utajärvellä ja sitkeästi Pauli-Pekan kanssa tuijotettiin tyhjää klo 10-14 mutta elistä ei vaan napsahtanut. Kari Rannikko ja Tapani Tapio tuli siitä sitten jatkamaan mutta hekään ei päivän aikana lintua havainneet.

Perjantaina 23.7 Haapajärven perusretkeilyllä sain kaksi hyvin peruslajia hoidettua Hpj:n vuodareihin. Lajit olivat isokäpylintu ja kivitasku

Lauantaina 24.7 Havaitsin Haapajärven kortejärvellä kymmenen meriharakkaa. Kyseessä oli toiseksi suurin parvi mitä olen Haapajärvellä nähnyt.

Nyt onkin jo elokuu ja kovassa mietinnässä onkin lomareissu Lappeenrantaan :) Menneellä viikolla Lappeenrannasta löytynyt arokyyhky olisi todella makea nähä mutta saapa nähä että kuin pitkään se siellä viihtyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti