tiistai 23. marraskuuta 2010

Viimeiset vesilinnut lähti

Sunnuntaiaamuna sai auto jäähä pihalle ja lähin kiertämään keskustan ruokintoja. Oli mielenkiintoista tarkistaa ruokintoja joita olikin yllättävän runsaasti. Tundraurpiaista tai muutakaan parempaa ei kuitenkaan löytynyt. Parhaimmista lajeista vastasi parissa paikassa ollut töyhtötiainen ja yksi kuusitiainen. Keskustan tuntumassa kun ei noita lintuja ruukaa tavata. Töntti ( töyhtötiainen ) paikoissa oli lähellä pieni palsta metsää joten ne ei ollu ihan kaupunkimaisemissa. Kuusitiainen puolestaan oli tullut ihan kaupunkialueelle. Parin tunnin kävelylenkillä lajeja tuli kasaan 19. mittarissa - 8 astetta ja kaunis keli.

Tänään pidin palkallisen vapaapäivän eli pekkasen. Aamulla kävin vajaa parituntia maastossa. Vein isosaaren ruokinnalle siemeniä ja menomatkalla näin naaras mustarastaan. Siiponkosken koulun pihassa vihelteli taviokuurna ja sen avulla hoksasinkin linnun samantien istuvan kuusen latvassa. Mites se sitten onkaan, istuuko linnut ylensäkään puussa? :)

Pakkanen paukkui aamulla oikein kunnolla ja mittari näytti jopa 17 astetta pakkasta. Uskoin että Savimäenpuhto on tyhjentynyt viimeisistäkin joutsenista ja pikku-uikunkin uskoin jo lähteneen. 22 joutsenta jäällä kuitenkin oli mutta kauaa ne ei viitsinyt paikalla olla vaan hyvin levottoman oloisesti ne liikuskeli jäällä. Pian alkoikin trumpettikonsertti linnuilla jonka jälkeen kaikki joutsenet otti siivet alleen lähtivät muutolle etelää kohti.

Laitan loppuun vielä kuvan Haapajärven ensimmäisestä pikku-uikusta ja mielenkiintoisen näköisestä tukkasotkasta jotka viihtyivät reilun viikon savilahdella. Kuvan on ottanut Yrjö Kahila. Yrjölle kiitokset kuvan lisäksi myös purkitetusta hirvenlihasta. Oli todella hyvää! Nyt Haapajärvellä on tavattu kaikki Suomessa tavatut uikkulajit mustakaula-uikusta lähtien.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti