sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Ei pöllömpää

Pöllökausi on nyt kiivaimmillaan ja äänessä onkin ollut kohtalaisesti pöllöjä. Viikko sitten kävin vielä tekemässä reissun kauhava-Lapua akselille jossa oli ollut jo kolmen kuukauden ajan tunturipöllö. Tällä kertaa keli suosi ja myös lintu oli jo hallinnassa kun saavuin paikalle. Aikasemmalla kerralla oli sellainen hernerokka sumu että lintua ei voinut edes yrittää. Koskaan aikasemmin en ollut käynyt bongaamassa samaa lintua kolmea kertaa. No nyt kävin ja se kannatti. Keli oli täydellinen. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja ei tuullut nimeksikään. Tunturipöllö paistatteli päivää pellolla. Tästä tulikin mulle jo pitempään odoteltu elis. Nyt kun on ollut useampi vuosi että ukulilla ei ole ollut kunnon vaellusta. No ei tänäkään vuonna mitään isompaa vaellusta loppujen lopuksi ollut. Laitoin lintutiedotukseen päivitystä pöllöstä ja lähin Varpun ja Adelen kans viettämään päivää Alahärmään. Pari tuntia myöhemmin Ville Suorsa oli tullut Etelä-Pohjanmaan lakeuksille ja olikin ottanut erinomaisia kuvia pöllöstä. noita ukulin kuvia näyttää olevan Villen kotisivuilla osoitteessa:

http://www.vilsu.kuvat.fi/kuvat/Bubsca20110312_Kauhava_IMG_0739.jpg

Muuten nyt kulunut viikko on ollut melko rauhallinen. Keskiviikkona vuodariksi kirjasin harmaalokin. Kevään ensimmäinen muuttolintuhavis mulle ja viikolla kävin kahtena iltana pöllöjä kuuntelemassa.

Tiistai iltana Nivalalaisten kanssa. Kuulin/kuultiin 3 huuhkajaa ja yhden helmarin. Kaukana äänessä ollut huuhkaja ei tarttunut suurimman osan korviin.

Eilen lauantai-iltana saalina oli 2 huuhkajaa ja helmipöllö. Kuuntelemassa olin veljen kanssa. Pöllöretket vielä jatkuu ja ens viikonloppuna lienee plakkarissa jo lisää muuttolintujakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti