torstai 31. maaliskuuta 2011

Lunta edelleen paljon

Lunta on koko Suomessa vielä runsaasti jä näinpä tänne "pohjoseen" saa odotella vielä kotvan aikaa mm. kiuruja ja töyhtöhyyppiä. Lumen syvyys Haapajärvellä on tällä hetkellä 57cm. Etelä-Suomessakin lunta on sen verta paljon että viimeksi vuonna 1966 on ollut lunta näin paljon. Näin kertoo ilmatieteenlaitos. Kahteen viikkoon ei ole uusia vuodareita tullut joten maaliskuun jälkeen vuodareita on kasassa 53 joka on mulle keskimäärästä vähemmän. Huomenna alkaakin huhtikuu joka onkin ensimmäinen kunnollinen lintukuukausi sen puolesta että vuodaritkin tuplaantuu helposti. (jos on maastossa)
Sääennuste on nyt lupaava ja loppuviikolla lienee alkaa muuttokin vilkastumaan toivon mukaan oikein kunnolla. Nyt parina yönä pakkasta oli yli 20 astetta joten yöpakkaset jäädytti monet sulapaikatkin missä kevään ensimmäiset joutsenet jo olivat.

Lauantaina pidettiin pöllömaaottelu Haapajärvi-Nivala ja homma meni aikalailla niin miten sen arveltiinkin menevän. Nivala hoiti homman 12-4! Noin iso ero selittyy lienee pitkälti sillä että Nivalan pojat bongasivat pöllöt kun Haapajärvi taas hoiti neljä pöllöä spondena. Pääasia oli ja on kuitenkin se että KPLY:n sisämaassa retkeily on selvässä kasvussa ja innokkuutta riittää. Tulevaa viikonloppua jo odotellaan ja mikäli ei tule mitään suunnitelmista poikkeavaan niin lauantaina suuntana Ylivieska ja sunnuntaina retkeilen kotimaisemissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti