torstai 23. kesäkuuta 2011

Päivän valoisa aika alkaa lyhenemään.

Näinhän se on että kesäpäivänseisaus oli ja meni ja näin ollen syksyä kohti mennään. Eiköhän parhaat lomakelit ole vielä kuitenkin edessä? Heinäkuu kun ruukaa olla kesän lämpimin kuukausi.


Kalajoen reissu onnistui yli odotusten. Sääennuste lupaili vesisadetta tänne ja Kalajoelle myöhemmin aamulla joten lähinkin jo aikaisin liikkeelle että keli olisi suhteellisen hyvä.


3.15 Lähin ajelemaan kohti Kalajokea ja poikkesin matkalla Ylivieskassa olevilla soramontuilla ja yritin kaulushaikarasta saaha vuodaria. Ei tärpännyt mutta ihan mukava havainto tuli kuitenkin kun kuulin sarvipöllön poikasten ääntä. Kuulin kahden linnun äänen. Illalla Lahden Timo oli käynyt bongaamassa linnut ja kuullut kolmen linnun huutavan eli poikasia oli vähintään se kolme.

Minä puolestaan yritin Ylivieskan lörpänkurusta bongata Timon löytämää idänuunilintua mutta lintua en kuullut kovasta yrityksestä huolimatta. Koko vuoden uusi hyttysennätys tuli tuolta paikalta helposti. Hyttysmyrkky olisi voinut olla oiva ratkaisu tuonne paikkaan.

Rouva fortuna ei hymyillyt vielä kolmannellakaan kerralla kun yritin Kalajoen lentokentältä lullulaa. Kai tässä valmistauduttiin vasta parempiin hetkiin?

Letonnokalle meno olikin normaalia hitaampaa kun ensin rytikerttunen odotetusti karttui vuodarilistalle. Tätä osasinkin odottaa tiirahavaintojen perusteella mutta luhtakerttunen Tuli täysin spondena ja maistukin sitäkin paremmalta. Molemmat kerttuset oli välissä yhtäaikaa äänessä ja oli harvinaista herkkua näillä korkeuksilla kuunnella näitä kahta lajia.

karikukkoja oli letonnokalla kaksi yksilöä kuten myös merikihuja.

Vihaspauhan kaarisillan äänekkäin lintu oli meriharakka (muokkaamaton puhelimella
otettu kuva)Muuta mukavaa vihaspauhalta oli mm.

pikku ja lapinsirri sekä 6 pikkutiiraa.

Aamusta jäi hyvä maku ja niin meno kun paluumatkallakin satoi vettä mutta Kalajoella sai lintuja katella poutasäässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti