keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Lohdutuslaji Raahesta

Niin siinä vain kävi että aavikkotaskua ei enää löytynyt ja näinpä tuli mäherrettyä jo toisen kerran peräkkäin. Näinhän se menee että jos heti ei lähe niin huomenna lintu on ehkä jo lähtenyt ja jos heti lähtee niin silloinkin lintu on ehkä jo ehtinyt lähteä :)

tietenkin aina pitäisi lähteä pelipaikalle heti mikäli linnun tosissaan haluaa nähä. desertin kohalta tämä ei vaan ollut mitenkään mahdollista kun lokakuun viimeinen päivä tarkoitti myös viimeistä vuokrapäivää kerrostalossa ja päivä meni siivotessa ja pakatessa, niin ja seuraavanpäivän desertikeikkaa suunnitellessa. Aikalailla 75% teholla bongaukset on onnistunut omalta kohalta mutta mitään tarkkaa tilastoa en ole pitänyt.

Oulusta, Raahesta ja Pietarsaaresta oli ainakin porukkaa paikalla. Aamu ei ollut kuitenkaan tyhjä arpa. Onneksi!

9.45 Pauli löysi mereltä muuttavan sinisuohaukka koiraan. Sisu eteni määrätietoisesti etelää kohti.

10.20 Edelleen Paulin putkeen lensi kahlaaja jonka pauli kadotti aika pian. Hoksasin melko pian Yrjänän suunnalla kivellä istuvan punajalkaviklon! Sama lintu kun mitä Pauli-Pekka oli seurannut hetkeä aikasemmin mutta lintu oli tipahtanut kiville. Paikalle oli tullut vähän aikasemmin myös Pietarsaaresta Keijo Tamminen ja Thomas Hulten jotka pääsi seuraamaan tätä punakonttia joka melko pian otti siivet alleen ja lähti kohti etelää mennen meidän ohitseen. Havainto oli todella mukava ja oli ilman muuta hyvä lohdutuslaji reissulle. Kyseessä oli lienee PPLY:n kautta aikojen myöhäisin havainto tästä lajista ja ilmeisesti koko Suomessa Ei ole havaittu lähes kuuteen vuoteen marraskuun puolella punajalkavikloa? vuonna 2006 Jurmossa oli keskellä talvea yski lintu mutta jurmokaan ei ole mun mielestä " oikeaa Suomea " linnuntietä matkaa tulee Turusta ulkomerelle 75 kilometriä.

Näinpä siinä kävi että saatiin repiä ilo irti yllättävästä lajista kun aavikkotasku jäi näkemättä :)

Loppuviikolle onkin lintuohjelmaa kun torstaina Nivalassa kokonnutaan lähialueiden lintuharrastajien kanssa, perjantaina pidän talvilintulaskennat mikäli keli vain on suotuisa ja lauantaina on Kalajoen marrasralli.

Eiliseltä päivältä ei ole kuvaterveisiä kerrottavana eikä lintulaskennastakaan tule mutta jospa marrasrallista jotain dokumenttia tulee.

Mittarissa tällä hetkellä + 10 astetta ja loppuviikollekin on ennustettu lämpimiä kelejä! Lintulaskennasta tulee varmaan normaalia mielenkiintoisempi lämpimien säiden takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti