torstai 29. maaliskuuta 2012

Ensimmäinen neljännes vuodesta pakettiin

Kevätmuutto alkoi ihan mukavasti ajallaan ja uusia lajeja on kertynyt kivasti viimeisen viikon aikana.

Viikko takaperin torstaina 22.3 Ajeltiin töitten jälkeen koko perhe Kuusamoon. Oulussa pidettiin hieman pitempi tauko Paulin perheen luona, tai Paulin kanssa tehtiinkin siinä "sivussa" reilun tunnin linturetki :)

Vuodareita tunnin lenkillä kirjasin mustavariksen,harmaalokin ,merilokin,isokoskelon ja uuttukyyhkyn.

Syvällä sisämaassa muutto on aina myöhempään kun rannikolla. Hietasaaressa kaksi uuttukyyhkyä oli aktiivisesti äänessä ja toisesta tuli jonkinlainen kuvakin räpättyä. Jostain syystä uuttukyyhkyn kuvaa ei pysty blogissa suurentamaan ja ton ihme tekstinki se heitää tohon mutta antaapa olla.

a href="http://4.bp.blogspot.com/-YxOmCfI3dgU/T3Rp6vFHxtI/AAAAAAAAAbg/iyCucCIcUyk/s1600/IMG_6030.JPG">


Perjantaina 23.3 olin Kuusamossa aamun maastossa. Kiveskoskella kuvasin koskikaroja ja Virkkulassa näin yksinäisen kuukkelin. hiljaista oli vielä lumisessa Kuusamossa muuten linturintamalla.

Lauantaina 24.3 en käynyt maastossa mutta riekko tuli ranualta vuodariksi hautajaisreissulla. valitettavsti kahdesta linnusta toinen jäi auton alle kun linnut nousi maantieltä liian myöhään ja autokin tuli vastaan.

Sunnuntaina 25.3 olikin paluumatka ja poikettiin pikaisesti Oulun pikisaaressa kun siellä oli juuri havaittu kolme isolokkia. Laruksia oli mukavasti ja kaksi isolokkia löyttyikin helposti. Mahdollisesti kolmskin olisi löytynyt kun olisi ajan kanssa etsinyt?

Moottoritien varrelta Limingasta vuodariksi tuli vauhdista töyhtöhyyppä. Päätettiin ajaa Limingantulliin ja pitää siellä tauko. Paikka olikin oivallinen sillä olihan siellä 60 mustavarista :)Tiistaina 27.3 Kävin alkuillasta Nivalassa ulkoiluttamassa kiikareita ja kameraa. Tunturipöllöä ei näkynyt mutta kaksi tuulihaukkaa tuli vuodariksi. Aittoperän pelloilla oli isolexaAlkuillasta varpuspöllö oli äänessä Haapajärven leväniemessä.

Eilen tein töitten jälkeen puolentoista tunkin lenkin maastoon kelin ollessa erinomainen. Töyhtöhyyppiä näin yhteensä 22, telkkäpari oli Savilahdella, kaksi kanahaukkaa ja Siiponkoskella yllättäen mustavaris! Kotia tullessa ruokinnalla olikin koiras ja naaras vihervarpunen ja tästä tulikin myös vuodari

Naaras spinariKoiras spinari (vihervarpunen)
Viikonlopuksi on sään ennustettu kylmenevän joten muuttokin hidastuu varmasti. Lauantaina en meinaa käydä maastossa vaan menen veljelle talkoisiin mutta jospa sunnuntaina jotain kivaa näkisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti