lauantai 17. maaliskuuta 2012

Muutto käyntiin

Tästäpä se nyt taas lähtee. Kevään ensimmäiset muuttolinnut on nyt nähty ja tuttuun tyyliin kevään ensimmäinen muuttolintulaji oli omalle osalleni laulujoutsen. 2000-luvulla joutsen on ottanut seitsemän kertaa paalupaikan kevätmuuton osalta. Savimäenpuhdossa kolme lintua oli jäällä. Töitten jälkeen piti vielä lähteä katsomaan tunturipöllöä Nivalaan siinä toivossa että sais kuvat napattua. Lintu kuitenkin oli kaukana jäällä ja tuli vasta illan hämärtyessä saalistelemaan.

Uutisissa oli eilen että tänävuonna on huono pöllövuosi. Aika vasta kirjoitinkin hyvästä pöllöretkestä Nivalassa ja viime viikonloppuna tein lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pöllöretken klo 22-02 ja oikein mukavasti oli pöllöt äänessä täällä Haapajärvi-Reisjärvi akselillakin. Kovin oli helmipöllö pitoinen tarjonta mutta kahdentoista helmarin lisäksi saldona oli myös viirupöllö ja varpuspöllö. Täällä siis pöllöjä ainakin on mukavasti. Kuvat on ollut viime aikoina vähissä mutta eipä ole oikein ollut kuvattavaakaan ja maastossakin oon sen verran vähän viimeaikoina ollu. Tänäänkin lataan akkuja vielä kevääseen ihan kotosalla mutta nyt kevätmuuttajia alkaa tippumaan jokapäivä myös näillekin korkeuksille!

1 kommentti:

  1. Etsiskelin lintuaiheisia blogeja ja löysin tieni tänne :) Itsellä on vielä joutsenet bongaamatta tälle vuodelle, mutta innolla odotan kameroineni! Piipahdahan vaatimattomassa blogissani :)

    VastaaPoista