tiistai 15. tammikuuta 2013

Mukavia tammikuun lajeja.

Vuosi on päässyt mukavasti käyntiin ja muutama lenkki maastoonkin on tullut taas heitettyä. Tiistaina 8.1 kävin Jussilaisen Reijon kanssa Kokkolassa. Isolokki oli päätähtenä ja merilokit ja harmaalokit myös vuodarin arvoisesti esillä Isokarissa. Paikalle saavuttiin heti aamulla ja todella kreivin aikaan sillä hetken lokkeja sai katsella hyvässä säässä ennenkuin lumisade alkoi. Kiertelevä rätkä havaittiin myös Isokarissa mutta eipä juuri muuta mainittavaa sitten ollutkaan. Harmaapäätikkaa yritettiin kiireellä mulle vuodariksi ja sinisorsa poimittiin Reijolle vuodariksi vauhdista. Jatkettiin matkaa takaisinpäin ja poikettiin Sievissä Saareenpään Marjutin ruokinnalla jossa pikkutikka viettää aikaa ihan ympärivuotisesti. Laji hoituikin vuodariksi helposti ruokinnalta. Ruokinta oli muutenkin viimeisen päälle asiallinen. Ruokaa oli monipuolisesti tarjolla ja lintuakin oli mukavasti. Kaiken päälle vieraanvaraisuuskin oli huippuluokkaa :) Päivä olikin näin erinomainen. Perjantaina 11.1 Kiertelin Haapajärvellä. Rauhallista oli mutta vuodarit ilahduttaa aina ja niistä vastasi pyy sekä kana ja varpushaukka. Sunnuntai 13.1 lähti käyntiin loistavasti kun tavaroita autoon viedessä sarvipöllö huuteli itsensä vuodariksi aamupimeällä kello 7.15. Lintua kuuntelin pihalla useamman minuutin ennenkuin maltoin jatkaa pakkaamista. Päivästä ei tullutkaan yhtään pöllömpi sillä tiedossa oli useamman päivän reissu Muhokselle ja poikettiin Oulunsalon kautta missä bongattiin aina uljas lapinpöllö. Paikalla on kierrellyt kaksi lapinpöllöä jo jonkun aikaa. Viimeisen parin viikon aikana lapinpöllöjö onkin havaittu huomattavasti keskivertoa runsaammin. PPLY:n alueella viimeisen kuukauden aikana toistakymmentä lapparia! Muhosta kohti ajaessa hoitui vuodariksi vielä matkanvarrelta uuttukyyhky Kempeleestä.
Tänään 15.1 Käytiin Muhokselta käsin Oulussa ja kun vaimo meni kirpparille lasten kanssa niin minä kävin sillä aikaa Hietasaaressa bongaamassa nokkavarpuset onnistuneesti. Linnut hoituikin todella hienosti sillä linnut odottivatkin minua jo valmiiksi pelipaikalla eikä minun tarvinut odottaa niitä :) Kuvissa nokkavarpusia.
Aamulla Oulua kohti ajaessa Pauli ilmoitti että Kylmäsen Reijo oli löytänyt Tyrnävältä tunturikiurun. No oltiin matkalla juuri väärään suuntaan mutta eipä tuo muuten verenpainetta nostattanut sillä kyseessä ei kuitenkaan olis elis ja vuodareista ei kannata paineita ottaa ja ei niitä jaksaa ihan tosissaan metsästääkään. No kun oltiin saatu reissu tehtyä ja palattu Muhokselle niin lähin (Alvarin 1v 9kk) kanssa kohti Tyrnävää jonne tuli matkaa vajaat 30 kilometriä. Alvarilla oli päiväuni aika joten hän nukkui koko reissun. Tunturileivonen löytyi suorilta sillä lintu oli jokisillantiellä jota minä ajelin. Hyvä tsäkä on käynyt nyt viime aikoina bongausten suhteen. Laitan alle vielä pari dokumenttikuvaa tän päiväsestä Kylmäsen Reijon löytämästä erestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti