maanantai 7. tammikuuta 2013

vuoden ensimmäinen viikko

Luonnollisesti lintuharrastajan ykköspäivä on eka ekaa kun vuodarit on vielä nollilla ja virtaa riittää tulevalle vuodelle kun paljon lajeja on vielä löytämättä. Uusi vuosi tuli otettua vastaan Muhoksella ja näinpä ensimmäinen retkikin tuli tehtyä PPLY:n alueella. Iihin ajeltiin aamutuimaan Samulin ja Pauli-Pekan kanssa ja tarkoituksena nähä heti ensimmäisenä päivänä valkoselkätikka. Keli oli koko päivän huono ja märkää lunta/räntää satoi koko päivän. No pari tuntia vaseti odotutti ennekuin ilmaantui ruokinnalle.
Samalta paikalta tippui peruslajeja vuodariksi joista parhaimpana hippiäinen. Jatkettiin Illinkoskelle joka olikin odotetun mukaisesti sulana ja koskikarakin löytyi tältä paikalta. Muutenpa aamupäivä ei kovin kummosia tarjonnut ja kokopäivää ei maastossa oltukaan. Tammikuun toinen päivä alkoikin siitä että pihavuodarit osoitti vielä nollaa. Vajaa tunti ulkona ja pihan kolaus olikin oikein mielekästä uusien pihavuodareiden tullessa siinä sivussa listoille. Pihavuodareita kertykin 15 pienessä ajassa. Parhaimpana pikkukäpylintu. 4.1 Perjantaina oli maaottelu Pihtipudas-Oulu kello 9-12. Pihtipudas tarjosi lajeja enempi ja ottelu päättyi 19-16 Pihtiputaalle. Minä olin Pihtiputaalla todella pitkästä aikaa retkellä ja tälläkertaa mukavia lajeja tulikin ihan kivasti. Esim kaksi parvea pyrstötiaisia a8 ja a14, Putaanlahdella oli paikallisena koiras sinisorsa ja koskikara, kiertelevä isokäpylintu ja pari vihervarpusta sekä keskustan tuntumassa yhen ruokinnan läheisyydessä ollut peippo. Oriräme tarjosi vielä mukavan 77 teeren parven. Sää Pihtiputaalla ei ollut kuvausysävällinen kun lunta satoi ja muutenkin oli todella harmaata mutta tyylilleen uskollisesti blogin ylätunnisteeseen vaihdoin taas kuvan joka on otettu kuluvalla viikolla. Ei se ole mulle niin justiinsa jos ei tule laatua :) Alla pihtiputaan reissulta kuvia.
Pyrstötiainen Pihtipudas, Ilosjoki
Sinisorsa Pihtipudas, Putaanlahti
Teeri Pihtipudas, Oriräme. Viimeiset kolme päivää onkin ollu maastosta vapaapäiviä vaikka töitä ei nyt tammikuussa olekaan mutta jospa sitä huomenna kävis ihan merellä? Tälle vuodelle ei ole mitään pinnatavoitteita vaan ihan fiilispohalla mennään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti