maanantai 4. huhtikuuta 2011

Monipuolinen viikonloppu
Tällä kertaa lintublogiin kuva myös ehkä tulevaisuuden lintuharrastajasta? :)

Haapajärven kevään ensimmäiset pulmuset löytyi Aholasta (Kuva otettu puhelimella kaukoputken läpi)Kelit muuttui nyt keväisiksi sen suhteen että yötkin on ollu lämpimiä. Koko viikonlopun sää oli pilvinen ja varsinkin eilen vettä satoi reilustikin. Viikonloppuna mastossa ei kuitenkaan tullut paljoa aikaa vietettyä sillä Eilen sunnuntaina syntyi poika meidän perheeseen.

Perjantaina 1.4 töistä tullessa ajoin rauman siltojen kautta ja vuodariksi tuli töyhtöhyyppä joita oli kolme jäällä. Edellisenä päivänä Etelä-Suomessa olikin ollut hyvää hyyppä muuttoa joten lintuja osasikin odottaa.

Lauantaina 2.4 Staijasin reilun tunnin hyötyjäteasemalla ja tuloksena kolme Haapajärvi vuodaria (teeri,palokärki ja vihervarpunen) Yleensä teeri on kuulunut jo tammikuun peruslajeihin mutta hyvin se oli nyt kiertänyt minua. Päivällä käytiin Ylivieskassa ostoksilla ja takaisintulo matkalla vuodariksi kiuru joka lähti tien penkalta. Iltapäivällä vielä reilun tunnin lenkki maastoon tuotti Haapajärvi vuodariksi pulmusen. 5 lintua oli Aholan peltoaukealla tien reunassa.

Sunnuntaina 3.4 Aamu oli hyvin tuulinen ja lämmin +4 astetta. Päivä meni Oulaisissa kun poikavauva syntyi maailmaan. Saapa nähä että saako iskäkin retkiseuraa joskus pojasta? ;)

Oulaisista takaisintulomatkalla vuodariksi tuli tinnu jonka blokkasin vauhdista Nivalan junttikankaalta. Nyt oon alkuun reilu pari viikkoa lomalla ja nautin näistä päivistä kun kevät kiihdyttää vauhtia ja vauva tulee taloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti