tiistai 12. huhtikuuta 2011

Levonperän pellot

Aamulla klo 8.50-10.50 staijasin lintuja Reisjärven Levonperällä. Tiiraan oli ilmoitettu tältä vuodelta tasan yksi havainto Reisjärveltä mikäli ei lasketa pihabongausta mukaan joten pitihän siihenkin asiaan saaha muutos.





Staijipaikalla odotti kolme metsäkaurista. Eläimet vaan lähti vauhdilla pakoon kun astuin autosta ulos. Harvinainen kuva tällä sivulla koska kännykällä otettua kuvaa ei ole otettu kaukoputken läpi. Kuvaa suurentamalla ne kauriit voi sieltä jopa löytää :)




Joutsenia ei aamulla paljoa muuttanut






Keltasirkut kävi kaikista lähimpänä katsomassa minua jos ei lasketa yhtä isäntää joka kävi sanomassa että " Nuo joutsenet pitää monesti ilta pimeällä kauheata meteliä"

Kahen tunnin kiikaroinnilla uudet vuodarit oli mustarastas,räkättirastas,järripeippo,hemppo,pajusirkku

Mustarastaita oli muutaman sadan metrin päässä olevalla pihalla pari äänessä ja yksi istui kauempana kuusessa. Mura sattuikin harvinaisen myöhään kohalle. Rätkiä ei talvella näkynyt joten ekat muuttavat näkyi tänään. Järri ryysti samalla pihalla kun missä mustarastaat oli. Hemposta tuli kiva vuodari ja pajusirkku oli siitä mukava vuodari että se oli ensimmäinen koko KPLY:n alueella. Harvinaisen myöhään siis keskipohjanmaalta eka havainto pasista.

Eli aamun kakstuntinen Levonperän pelloilla pähkinäkuoressa oli

Tuulihaukka 1p
Töyhtöhyyppä 120m, 10p
Räkättirastas 5m
Sepelkyyhky 40p
Kiuru 12m 1p
Mustarastas 2Ä +1p
Järripeippo 1Ä
Pulmunen 7m
Kuusitiainen 1Ä
Hemppo 2m
Pajusirkku 1m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti