perjantai 10. syyskuuta 2010

Maaottelu ja Lapinkirvisestä uusi laji Reisjärvelle

Syyskuun ensimmäinen kolmannes takana ja uutena vuodarina kirjattiin lapinkirvinen joita olikin sekä 4.9 että 5.9 liikkeellä useampiakin. Tässä viimeisen viikon retket


Torstaina 2.9 puolentoista tunnin lenkki kalakankaalle ja kävin komppaamassa puskia ja peltoja. Keltavästäräkkejä oli n. 20 ja pohjansirkkuja oli kalajanjoenvarren pusikoissa kivasti peräti kuusi yksilöä. Myös Yksi pensastasku oli vielä maisemissa.

Lauataina 4.9 oli epävirallinen maaottelu Haapajärvi-Haapavesi klo 6-11

Haapajärvellä lajeja havaittiin vähän enemmän ( 53-49)

Haapajärven parhaita havaintoja oli mm. 150 vihervarpusta, 600 järripeippoa, Pensastasku, peukaloinen, nokikana 2 lapinkirvistä ja samalla pellolla saalistaneet 4 tuulihaukkaa. Koskaan aikasemmin en ollut nänhyt nokikanaa karussa settijärvessä.

Haapaveden parhaita oli mm. 2 uiveloa ja 2 lapasotkaa


Sunnuntaina 5.9 Päätettiin Pauli-Pekan kanssa käydä retkellä Reisjärvellä kun siellä on sen verran vähän ylipäätään retkeilty.

Aamu ei ollut mitenkään ihmeellinen mutta uusi laji Reisjärvelle saatiin kun aamun aikana muutti kahdessa paikassa lapinkirvinen. Kyseessä tais olla vasta 167 laji Reisjärvelle. Helppo lajipuute kuitenkin saatiin kuitattua.

Reisjärven Käännänmäellä oltiin aamu ja muita havaintoja aamulta oli mm. hemppo, isolepinkäinen, kuovi, 7 suokukkoa, 2 sinisuohaukkaa ja 3 tuulihaukkaa.

Tulevana sunnuntaina olis tarkoitus käydä staijaamassa ainakin hituran altailla. Tämä viikko on ollut harvinaisen lämmin ja lämpötila onkin kivunnut muutamana päivänä lähelle kahtakymmentä. Flunssan sain kuitenkin hommattua itelle mutta tuskin sillä on isompaa merkitystä viikonlopun retkeilyihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti