tiistai 24. tammikuuta 2012

Pohjoinen tuulahdus viikonlopulta

Viime viikonloppu menikin tiukasti sisämaassa retkeillen ja herättelin Nivalan lintuharrastajia pienimuotoiseen ralliin Nivalaan lauantaina. Aamu lähti käyntiin loistavasti kun Pohjoisen asukit,taviokuurnat vihelteli klo 8.45 viiden linnun voimin ja melko pian sen jälkeen pohjantikka lensi läheltä tien yli. Huomattiin että olimme Sievin puolella mutta sillä ei mitään väliä kuitenkaan ollu. Ensimmäinen tunti kuitenkin seikkailtiin Sievin puolella vaikka menossa oli Nivalan alueen kuntaralli. No Nivalan paikalliset vei kisan ja olis varmaan vienyt vaikka oltais oltu aamulla jo Nivalan puolellakin? Säännöt oli vastustajilla astetta löysemmät mutta sillä ei ollut mitään väliä tässä tapauksessa. ralli olí klo 8-12 ja taviokuurnan lisäksi vuodari tuli turkinkyyhkystä joita oli peräti 8 lintua keskustassa! Luultavasti suurin määrä mitä Nivalassa on havaittu? Vastustajilla oli peltopyy ruksattuna lajilistoille kuoppasillalta ja nämä linnut käytiin bongaamassa rallin jälkeen vuodariksi.



turkinkyyhkyt näyttäytyi lauantaina Nivalassa runsaana


Sunnuntaina pieni lenkki P-P:n kanssa kotimaisemissa ja aamulle asetin tavoitteeksi kaksi vuodaria. Aamu oli todella hiljainen ja lunta satoi sakeasti. Siiponkosken isosaaressa kuitenkin 2 palokärkeä oli paikallisena ja kanahaukka lensi vuodariksi. palokärjet tuli atrapille mutta kuvaaminen ei mennyt omalta osalta nappiin. Jatkettiin vielä Savimäenpuhtoon josta tuli kuin tulikin toinen vuodari aamun reissulle peipon toimesta. Koiraspeippo ei pysynyt paikallisena ja vältti näin ollen kameran.



Sunnuntaina lunta tuli aamulla todella sakeasti



Paljokärjen kuvaaminen jäi heikolle hapelle



tulevana viikonloppuna on pihabongaus ja oma tavoite on tunnin aikana kuvata omalta pihalta 10 lintulajia. Laitetaan lajit ja kuvat blogiin oli laatu sitten mitä tahansa :)


Muistakaa osallitua! www.pihabongaus.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti